Tips: Takde keyboard arabic? Guna ni

Assalamualaikum.

Saya nak share satu lagi tips yang biasa saya gunakan apabila bekerja dengan teks arab. Keyboard saya takde sticker tulisan arab, tapi install Arabic Language. Jadi langkahnya adalah saya gunakan Arabic-Keyboard untuk mudahkan urusan saya. Guna mouse jer untuk tekan2 huruf arab tersebut. Cuma kalau banyak huruf arabnya, naik lenguh jugak jari telunjuk ni nak tekan left mouse tu.

Kena beli la juga sticker arab nya.. ntah berapa RM.. banyak kedai cari tak jumpa yang warna putih. yang warna oren adalah.

*lama sungguh dah bertapa kat perodua service centre ni. lamanya cik Alza saya dimuhasabahkan. huhuhu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *