Tips: Download Facebook Video via Android

Tips: Download Facebook Video via Android

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tentu anda membaca posting ini melalui telefon bimbit. Dan juga anda sedang melayari facebook apps. Kemudian anda teringin untuk mendownload video yang ada di dalamnya tak kiranya ceramah ke, atau sukan ke, atau motivasi ke, atau filem ke dan sebagainya.

Saya nak kongsikan satu apps yang saya jumpa untuk peminat tegar yang tengok video kat facebook. So dah boleh jimatkan data dah bila dah download.

  1. Buka google play, dan search Myvideo Downloader.
  2. Selesai download dan install, login guna id facebook dan password. 
  3. Apps ini akan offer untuk remember password. Terpulang pada anda.
  4. Taraaa.. sudah akses ke FB..
  5. Nak guna dia adalah mudah sahaja. Bila kita jumpa video, pasti jari akan touch pada video untuk Play. Maka akan keluar option Play (video), Download (masuk memori phone), Share (kongsi), Save (dalam akaun FB) dan Copy Link (kot2 nak share link kat whatsapp dll).
  6. Done. Selamat menikmati video secara offline. Tapi nak bagitahu, ads dalam apps ni amatlah banyak. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *