2024.06.24 – Promo program LZS

2024.06.24
Promo program LZS

Hari ni, 24.6.2024 travel jauh bersama my princess. Layan jammed untuk ke Klang; uruskan kad Islam yang syahadah pada Sabtu lepas (https://masjidalfalah.com/2024/06/22/2024-06-22-pengislaman-keempat-belas/), kemudian ke Puchong untuk serahkan dokumen permohonan zakat untuk pelajar kelas mualaf ambe yang melepasi 5 tahun pengislaman, seterusnya ke Masjid Putra Heights untuk serahkan kad islam kepada mualaf tersebut. Beliau akan berangkat pulang ke Sarawak pada malam ini, sebab tu nak kad Islam tu cepat. Rezeki dengar bacaan al-Quran Sheikh Muhaimin anak Sheikh Sayyid, tapi takleh lama sebab my princess dah mula mengamuk. Terus ke LZS SS15 untuk submit dokumen permohonan bancian asnaf untuk seorang pemohon. Bersama juga bayar zakat bagi pihak my wife. Kena jadi model untuk kempen terkini LZS. Yang menyampaikan anugerah adalah bro Fikri.

Lembaga Zakat Selangor (zakatselangor.com.my) sekarang ni sedang buat promo untuk bayar zakat melalui FPX. Poster rasmi seperti di bawah:

Untuk asnaf sedia ada yang ingin sambung bantuan perubatan, hanya perlu scan QR code di bawah sahaja:

Dari rumah ke Klang, dalam 1 jam lebih.. biasalah.. adat resam duk dalam bandaraya.. Haha.. sampai MAIS, princess masih mamai, tak nak jalan, nak dukung jer.
Hasil mahsul untuk dibawa pulang ke USJ. 10 beg untuk kit pengislaman. 5 lelaki (hitam) dan 5 perempuan (kelabu muda). Isi sama sahaja melainkan lelaki – kain pelikat dan perempuan – telekung,
sheikh Muhaimin