2023.02.04 – Jom baiki loceng rumah DIY pula

04.02.2023

Alhamdulillah, hari ni dilapangkan urusan untuk siapkan task yang dah lama mak mertua minta tolong. Betulkan loceng rumah. Sebelum ni, sebagai alternatif, letakkan loceng portable beli dari mr DIY, tapi sekejap jer guna. Lepas tu tak guna dah. So, lepas buat kajian main switch yang mana, maka hari ni kerja bermula. Bismillah…

loceng

loceng dari tj3: RM50

lokasi kejadian

lokasi kejadian. proses agak rumit sebab duk bucu dinding dan juga kabel tebal.

loceng portable

loceng portable beli dari DIY. kurang RM20… price tag tu untuk loceng letrik tj3

loceng siap pasang

siap pasang sementara waktu. takle tutup. kalau tutup ngan cover dia, terus tak bunyi. nak kena cari sambungan wayar dulu kot. lek lu.

suis loceng

suis loceng pun dah uzur. ke ikut umur rumah ni?

 

Alhamdulillah, dapat gembirakan mertua (walaupun sekejap)… ibubapa kandung jauh nun di kelantan.. hehehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *